Hyppää sisältöön

Automaatiolla edelläkävijäksi

15 huhtikuun, 2016

Oulu

Suomi ja muut länsimaat ovat pitkään käyneet taistelua teollisuuden säilyttämiseksi kotimarkkinoilla. Viime vuosikymmeninä lukuisat teollisuuden työpaikat ja tuotantolinjat ovat siirtyneet halvempien tuotantokulujen perässä ulkomaille, yleisimmin Aasiaan. Robotiikan on pelätty vähentävän työpaikkoja entisestään. Tämä huoli kannattaa unohtaa, sillä automaatio tarjoaa kotimaisille yrityksille ennenkaikkea uusia mahdollisuuksia.

Automaatiolla voidaan kasvattaa yrityksen kilpailukykyä ja näin säilyttää tuotanto Suomessa. Robotiikka kehittyy koko ajan ja kanssakäyminen koneiden kanssa monipuolistuu ja lisääntyy. Työn sisältö muuttuu vaativammaksi, kun helpot perustoimenpiteet voidaan antaa koneiden hoidettavaksi.

Hieno esimerkki automaation ennakkoluulottomasta hyödyntämisestä tulee Oulusta Nokialta. Yrityksessä panostetaan automaatioon ja kesäkuussa käyttöön otetaan uudentyyppinen, entistä joustavamman tuotannon takaava modulaarinen automaatiolinja. Lue lisää Nokian Oulun tehtaan johtaja Erja Sankarin haastattelusta Ylen sivuilla.

Search